در کتابهای«زبده التواریخ،اخبار امراء و پادشاهان سلجوقي»(تالیف 710ق)،«تاریخ گزیده»(730ق)،«منتخب التواریخ معینی»(816ق) و«شرفنامه»(1005ق) به مهاجرت قبایلی از جبل السماق شام و دیگر بلاد به سرزمین لربزرگ در قرن ششم هجری اشاره شده است که شرح آن در«تاریخ گزیده»چنین است:«در عهد او ( اتابک هزار اسف ) ملک لرستان رشک بهشت گشت و بدين سبب اقوام بسياری از جبل السماق شام بدو پيوستند چون گروه عقيلی از نسل علی بن ابی طالب وگروه هاشمی از نسل هاشم بن عبد مناف و دیگر طوایف چون:آسترکی و مماکویه و بختیاری،جوانکی،بیدانیان،زاهدیان، علائی، کوتوند،بتوند،بوزاکی،شوند،زاکی، جاکی و هارونی،اشکی،کوی لیراوی، مموئی،یحفومی،کمانکشی،مماسنی،ارملکی،توانی،کسدائی،مدیحه،اکورد،کولارد و دیگر قبایل که انساب ایشان معلوم نیست(م)».
این موضوع سبب گردید تا برخی نویسندگان خارجی و وطنی برای بختیاری ها، منشاء خارجی قایل شده و در اصالت آنان تردید نمایند.
همواره در طول تاریخ به دلیل جنگها و لشگرکشیها،تبعیدهای اجباری،تغییرات آب و هوایی،یافتن سرزمین جدید، خشکسالی،قحطی و وقوع بیماریهای مسری؛جابجایی منطقهای جمعیت وجود داشته است. مناطق لرنشین نیز از این قاعده مستثنی نبوده اند. ترکیب کنونی قومی و نژادی بختیاری ها موید این موضوع است که
لغت[TERROR] در زبان انگلیسی به معنای «ترس شدید» « وحشت » اسعمال میگردد. و از« اعمال شیطانی است» در واقع یکی از پدیده های شوم روزگار و یک جنگ نا برابر محسوب می شود..
ترور در عرف کنونی به معنای کشتن آدمها از طرق غیر قانونی است.! و بیشتر در زمینه مسایل سیاسی بکار می رود ، کشتنی که موجب ایجاد وحشت و ترس در مردم می گردد. ولی غرض نگارنده از این سطور ، این نوع ترور نیست بلکه غرض، کشتن از نوع دیگری است . نابودکردن ، له کردن ، از ارزش انداختن و........... که شاید بتوان برای اکثر این مصادیق عنوان « ترور شخصیت » و « ترور عقیده و آرمان ها » را در نظر گرفت .
ادامه در ادامه مطلب....